Spring naar inhoud

Checklist voor het perfecte gesprek

Sollicitatietips

Je wilt een goede eerste indruk achterlaten tijdens je sollicitatiegesprek. Want het sollicitatiegesprek is dé manier om jezelf te laten zien. En om erachter te komen of de baan bij je past. Gebruik onze checklist om je gesprek voor te bereiden.

Stap 1: jouw pitch

Veel sollicitatiebrieven lijken op elkaar. Toch is iedereen anders. Presenteer jezelf in een korte pitch. Formuleer jouw vaardigheden en talenten, vertel wie je bent en wat je achtergrond is, en waar je goed in bent en energie van krijgt. Wees ook eerlijk over waar je minder goed in bent. Zo geef je aan dat je jezelf goed kent en weet waar je je nog in kunt ontwikkelen.

Stap 2: weet wat je zoekt

Breng voor jezelf in kaart wat je belangrijk vindt in een baan en hoe je je wilt ontwikkelen. Denk aan werkzaamheden, opleidings- en doorgroeimogelijkheden en de bedrijfscultuur. Vergelijk jouw wensen met de mogelijkheden van de functie.

Stap 3: zorg voor bewijs

Verzamel een paar voorbeelden die jouw vaardigheden en talenten onderstrepen. Wat was de situatie, wat waren je taken en welke vaardigheden heb je daarbij gebruikt? Hiermee kun je ‘bewijzen’ dat je geknipt bent voor de functie.

Stap 4: lees je goed in

Zorg dat je weet wat we doen. En bepaal of dat bij jou past. Op deze website geven we een indruk van hoe het is om bij TKP te werken. Denk verder dan alleen onze strategie of kengetallen – ook onze maatschappelijke betrokkenheid en bedrijfscultuur zijn relevant. Want alleen zo weet je of je goed bij ons past.

Stap 5: sneller een klik

Je gaat straks in gesprek met twee van onze collega’s. Handig om te weten wie ze zijn en wat ze doen. Misschien hebben jullie gezamenlijke kennissen of bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Als jullie raakvlakken hebben, is het makkelijker om het gesprek te voeren. En heb je sneller een klik. Veel succes!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Nourdin Bourjel - recruiter

06-82 70 59 16
Neem contact met me op

Neem contact op

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.