Facebook tracking pixel
Onze historie

Ruim 30 jaar ervaring

Onze historie

Ga je met ons terug in de tijd, dan zie je dat we vaak onze tijd vóór waren. Als één van de eersten konden we bijvoorbeeld als zelfstandige uitvoeringsorganisatie ook andere fondsen bedienen. Best revolutionair toen!

1988

Het pensioenfonds van PTT Nederland – het toenmalige nationale post- en telefoniebedrijf – richt een aparte pensioenuitvoeringsorganisatie op. Onze naam hebben we dan nog niet, wel is dit ons officiële ontstaansjaar.

ptt nederland.png

1998

PTT Nederland gaat KPN heten en richt zich alleen nog op telefonie. De bedrijfstak die voor de post zorgde, splitst zich af en heet nu TPG. In onze naam zie je dat moment terug: TPG KPN Pensioen.

TKP pensioen_logo_2011.png

2003

Aegon Nederland neemt TKP over. We zijn nu als TKP Pensioen een zelfstandige businessunit. De vermogensbeheertak gaat als TKP Investments elders binnen Aegon verder.

2004

We werken voor steeds meer ondernemingspensioenfondsen (opf). Dit zijn fondsen die verbonden zijn aan één grote werkgever, vaak multinationals.

2009

Inmiddels werken we ook voor steeds meer bedrijfstakpensioenfondsen (bpf). Dit zijn fondsen die voor een hele branche werken. Werkgevers, groot en klein, in zo’n branche moeten zich vaak verplicht aansluiten. Dat staat bijvoorbeeld in de cao van die branche.

TKP pensioen_logo_2014.png

2011

Om een antwoord te bieden op de vraag om modernisering van het pensioenstelsel, richten we – samen met Aegon – het eerste algemene pensioenfonds (apf) van Nederland op: Stap.

2014

We groeien hard. Nieuwe klanten en de uitbreiding van onze dienstverlening zorgt ervoor dat we in een halfjaar tijd 120 nieuwe mensen aannemen – van pensioenspecialisten tot ICT-ontwikkelaars.

2016

Om werkgevers en werknemers meer keuze te bieden, richten we een premiepensioeninstelling op: Cappital. Hiermee betreden we de markt van beleggingspensioenen.

2017

Om de beste dienstverlening te blijven bieden, is digitalisering noodzakelijk. Daarom start ons verander- en vernieuwingsprogramma TKP Connect. Ook richten 3 collega’s BLINK, netwerk voor TKP’ers met lef, op.

TKP pensioen_logo_2018.png