Spring naar inhoud
Connect.frl

Kom kennismaken!

Connect.frl

Datum
Doelgroep ICT'ers
Locatie WestCord WTC Hotel Leeuwarden

Stel, je hebt als data-scientist of -analist toegang tot heel veel data. Tot financiële gegevens bijvoorbeeld. Of weerdata uit Australië – van temperatuur tot windkracht. Hoe kun je daarin zinvolle patronen – en daarmee nieuwe wegen – ontdekken?

Voor Arjen Cats en zijn team is dit dagelijkse realiteit. Ze werken met persoonlijke en financiële data. Om pensioeninformatie relevant te maken en meer inzicht te geven, zodat mensen financieel gezonde keuzes kunnen maken. Ze werken ook met meteorologische voorspellingen. In oktober reed de zonneauto van studenten uit Noord-Nederland door Australië. Wij hielpen ze met een model om de racestrategie te bepalen.

Arjen van TKP en Friso van Top Dutch Solar Racing vertellen je over de kracht van data. En de inzichten die het oplevert. Iets voor jou? Kom langs bij onze track!

Arjen Cats

Arjen is data lead bij TKP in Groningen. Met zijn team zorgt hij ervoor dat pensioendata betekenis krijgt. Arjen vertelt: ‘Pensioen is voor veel mensen abracadabra. Wij zoeken in onze data naar patronen, en voorspellen welke pensioendeelnemer voor een bepaalde keuze komt te staan.’ Voordat Arjen bij TKP begon, werkte hij onder andere als solution architect bij Philips.

Top Dutch Solar Racing

In oktober finishte dit team als vierde in een race met zelfgebouwde zonneauto’s door de Australische outback. In het team van Top Dutch Solar Racing werken studenten, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven uit Noord-Nederland samen. Net als wij gebruikt het team data als bron om continu te verbeteren. En daarom sponsoren we dit team van harte – financieel én met onze data-expertise.

Nu al meer lezen? En ontdekken hoe Serious Tech TKP is? Lees onze blog.