Spring naar inhoud

De samenleving vooruit helpen

Vrijwilligerswerk

We staan middenin de samenleving. Dat kan eigenlijk ook niet anders als je verantwoordelijk bent voor de pensioenuitvoering van miljoenen Nederlanders. Onze expertise zetten we op meerdere manieren in.

Programma ‘Van Schulden naar Kansen’

We doen mee aan ‘Van Schulden naar Kansen’. In dit programma werken 20 bedrijven, waaronder ons moederbedrijf Aegon, samen aan het voorkomen en bestrijden van betalingsachterstanden. Onze mensen bieden vrijwillig ondersteuning aan het programma in Groningen, dat er de komende jaren voor moet zorgen dat zo’n 1.680 huishoudens een financieel gezonde toekomst ingaan.

Groningse uitdaging

Groningers zijn aanpakkers. Toch kwamen eerder diverse maatschappelijke organisaties tijd en capaciteit te kort. De Groningse uitdaging doet daar nu iets aan. Dit initiatief matcht bedrijven met maatschappelijke organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Wij zijn donor en actieve participant.

Voor de klas

Jaarlijks geven onze medewerkers tijdens de Week van het geld gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Jong leren omgaan met geld legt de basis voor financiële zelfredzaamheid. Ook geven TKP’ers pensioenworkshops in de hoogste klassen van het mbo. Tijdens deze Mañana-workshops krijgen jongeren op een speelse manier basiskennis over pensioenen.

Vrijwilligerswerk Vrijdag

We faciliteren en stimuleren onze medewerkers om zich als vrijwilliger in te zetten voor maatschappelijke doelen. Niet alleen op onze jaarlijkse Vrijwilligerswerk Vrijdag, maar het hele jaar. We geven daarbij graag een steuntje in de rug: de eerste 12 uur vrijwilligerswerk zijn vastgelegd in onze cao. Onze mensen zetten zich in op uiteenlopende maatschappelijke gebieden, van het verwennen van patiënten in het Martini Ziekenhuis tot het opruimen van de plastic soep in de Waddenzee.